Til toppen

Nordik Hazel Grouse

Produktnummer: 741074
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

Jerpelokk

Å lokke på jerpe er en veldig fin jaktform, perfekt for å ta med nybegynnere og unge mennesker for å vise hvordan jakt fungerer. Nordik Hazel Grouse er støpt i plast slik at den ikke er så kald mot leppene som jerkpelokker av metall.
Hvordan man lokker:
Jerpe er lettest å lokke på i løpet av barmarks sesongen, før snøen kommer, men det er mulig å lokke hele året. Prøv å finne jerpens territorium, den trives best i blandingsskog, helst ved kjerr, myrer og bekker, så prøv å lokke i slike områder. Det fungerer også å gå til man oppdager jerpe og deretter sette seg i nærheten og lokke, da de sjelden flyr langt unna.
Kamuflasje i ansikt og på hender gir større sjanse for en vellykket jakt. Sitt godt skjult, men med god sikt. Vær stille en stund, og bruk lokken med noen få minutters intervall. Vent i minimum 15 minutter selv om du ikke hører noe. Noen jerper kommer selv om de ikke svarer, og de kan også løpe på bakken. Når du bytter plass, bør du flytte minst 200m.
Lyden: Järpens lyd kan beskrives som en sang med sylskarp pipelyd som består av 2 lengre fløyt etterfulgt av kvitter "Tiiiiiii-tiiii-ti-ti-ti-ti " hvor sangen treffer en "krøll" i midten og deretter faller i styrke. Tonene skal kuttes av rent og raskt, hvis du ikke klarer å avslutte blåsingen raskt, kan en finger brukes på åpningen av lokkefløyten.
Når du får svar, kan du prøve å etterligne disse lydene. Men ikke bruk lokken for mye! Hvis du begynner å svare på jerpens sang, kan det bli en fløyteduell som aldri slutter. Hvis du i stedet er stille, vil jerpen bli nysgjerrig og til slutt komme nærmere.
Tren hjemme!